Koulutus

Verkkokurssit syksyllä 2018 ja keväällä 2019

Kuinka edistää tasa-arvoa oppimisympäristön suunnittelussa? Mikä tekee leikin ja ryhmätoiminnan ohjauksesta sukupuolisensitiivistä? Miten sisällyttää sukupuolisensitiivisyys toiminnan pedagogiseen dokumentointiin?

Tasa-arvoinen päiväkoti -hankkeen maksuttomasta täydennyskoulutuksesta saat ideoita ja työkaluja Vasuperusteiden sukupuolisensitiivisyyttä koskevien kirjausten toteuttamiseen. Koulutus järjestetään valtakunnallisena verkkokurssina Moodle-verkkoalustaa hyödyntäen.

Kurssilla perehdytään sukupuolisensitiivisyyteen, toteutetaan käytännönläheinen havainnointitehtävä omassa työyhteisössä, osallistutaan aktiivisesti keskusteluun muiden kurssilaisten kanssa ja kurssin lopuksi kootaan opiskellut asiat oppimistehtävään. Koulutus on 5 op laajuinen.

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia asioita:
- sukupuolisensitiivinen varhaiskasvatus ja sukupuolen moninaisuus
- leikki, leikin ohjaus ja oppimisympäristö
- ryhmätoiminta ja perheiden kohtaaminen.

Kurssiaikataulu

Syksy 2018

Sukupuolisensitiivisyys varhaiskasvatuksessa, verkkokurssi
Ajankohta: 1–31.10.

Sukupuolisensitiivisyys varhaiskasvatuksessa, verkkokurssi
Ajankohta: 1–30.11.

Kevät 2019

Kevään kurssiaikataulu julkaistaan pian.

Lisätietoja koulutuksista ja ilmoittautumiset: projektipaallikko@naisunioni.fi
Kerrothan ilmoittautuessasi nimesi, sähköpostiosoitteesi, ammattinimikkeesi ja työpaikkasi. Kerro myös, haluatko osallistua loka- vai marraskuun kurssille tai jos olet kiinnostunut kevään kursseista.

Tasa-arvoinen päiväkoti -hanketta hallinnoi Naisasialiitto Unioni ry ja verkkokurssit järjestetään yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulun kanssa. Hanketta rahoittaa Opetushallitus. Olemme tehneet työtä sukupuolisensitiivisen kasvatuksen parissa jo vuodesta 2010 alkaen.

Palautteita aiemmista koulutuksistamme:

- Omista ajatuksista löytyy stereotypioita, kun oikein miettii, vaikka kuvittelee ettei niitä ole.
- Ajatuksia lähti liikkeelle ja innosti lähtemään kokeilemaan eri havainnointimenetelmiä.
- Sain eväitä leikkitilan muokkaamiseen tasa-arvoisemmaksi.

 

Tilaa koulutus

Naisasialiitto Unioni järjestää sukupuolisensitiivisen varhaiskasvatuksen koulutuksia päiväkotien henkilöstölle, alan opiskelijoille ja muille teemasta kiinnostuineille. Koulutus voi olla kahden tunnin luento- ja keskustelutilaisuus tai pidempi workshop, asiakkaan tarpeiden mukaan. Pyydä tarjous tällä lomakkeella! Kerrothan toiveistasi Lisätiedot -kohdassa.

Voit myös olla suoraan yhteydessä Naisasialiitto Unioniin: paasihteeri(at)naisunioni.fi.

Nimi

Organisaatio

Sähköposti (pakollinen)

Lisätiedot